Четвер
09.05.2024
22:50
Вітаю Вас Гість
RSS
 
СТ "ПЕРЕМОГА"
Головна Реєстрація Вхід
Каталог статей »
Меню сайту

Категорії розділу
Цікаві статті [43]
Календар [37]
Корисне [12]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Статті » Цікаві статті

Готуємо Новорічне імбирне печиво!

 

Імбирне печиво

У вільний час завжди хочеться порадувати близьких чимось смачненьким. І час є, і бажання, залишилося тільки вибрати, що приготувати. Я пропоную вам спекти імбирне печиво. Без смачної, хрусткою, ароматної випічки у нас не проходять ні одні вихідні. Також їх можна приготувати на святковий десерт, або брати з собою в похід.

Інгредієнти для приготування імбирного печива:

  1. Борошно пшеничне в/с – 200 гр.
  2. Яйце куряче – 1 шт.
  3. Масло вершкове (маргарин для випічки) – 100 гр.
  4. Цукор – 120 гр.
  5. Мед – 3 чайні ложки
  6. Імбир мелений – 2 чайні ложки
  7. Кардамон мелений – 1 чайна ложка
  8. Кориця мелена – 1 чайна ложка
  9. Гвоздика мелена – 0,5 чайної ложки
  10. Сода (або розпушувач для тіста) – 1.5 чайної ложки

Інвентар:

  1. Деко
  2. Пергаментний папір
  3. Миска
  4. Міксер
  5. Скалка
  6. Тарілка

Приготування імбирного печива:

Крок 1: Готуємо тісто

У мисці змішуємо мелені кардамон, корицю, гвоздику, імбир. Всипаємо борошно. В іншій мисці за допомогою міксера розтираємо цукор з вершковим маслом. Слідом додаємо мед (бажано заздалегідь підігрітий) і яйце, продовжуємо збивати. Після чого додаємо борошняну суміш, додаємо соду або розпушувач і акуратно вимішуємо руками однорідне тісто, яке вже має придбати коричневий відтінок. Обертаємо його харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на 2 години.

 

Крок 2: Готуємо імбирне печиво

Ставимо розігрівати духовку до температури 180 градусів. Охолоджене тісто розкатуємо за допомогою качалки в тонкий пласт. Беремо спеціальні формочки і вирізаємо печиво. Деко застеляємо пергаментним папером, акуратно викладаємо печиво і відправляємо запікатися в духовку хвилин на 5-7.

Врахуйте, печива печуться дуже швидко, тому періодично заглядайте в духовку, і якщо побачите, що вони починають набувати золотистий відтінок, витягайте.

 

Крок 3: Подаємо імбирне печиво

Готове печиво остудити і перекласти на  тарілку. Заварюйте ароматний чай з лимоном і кличте рідних ласувати.

Приємного апетиту!

Поради:

- Для дітей печиво можна подати з молоком.

- Таке печиво можна зберігати довгий час.

- Якщо ви не знайшли мелених прянощів, то їх необхідно подрібнити за допомогою качалки, або млина.

- Лист також можна змастити шматочком вершкового масла і злегка присипати борошном.

- Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить приблизно 4 деко печива, і якщо для вашої родини це багато, просто треба зменшити дозування інгредієнтів.

- Замість меду при замішуванні тіста можна використовувати будь-солодкий сироп.

- Якщо у вас немає спеціальних формочок для печива, їх можна вирізати за допомогою звичайного склянки.

- Крім харчової плівки тісто можна обернути в простій поліетиленовий пакет.

Категорія: Цікаві статті | Додав: JT (26.12.2018)
Переглядів: 332 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт

Пошук

Друзі сайту
  • Create a Free Website
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store