Імбирне печиво
У вільний час завжди хочеться порадувати близьких чимось смачненьким. І час є, і бажання, залишилося тільки вибрати, що приготувати. Я пропоную вам спекти імбирне печиво. Без смачної, хрусткою, ароматної випічки у нас не проходять ні одні вихідні. Також їх можна приготувати на святковий десерт, або брати з собою в похід.
Інгредієнти для приготування імбирного печива:
- Борошно пшеничне в/с – 200 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Масло вершкове (маргарин для випічки) – 100 гр.
- Цукор – 120 гр.
- Мед – 3 чайні ложки
- Імбир мелений – 2 чайні ложки
- Кардамон мелений – 1 чайна ложка
- Кориця мелена – 1 чайна ложка
- Гвоздика мелена – 0,5 чайної ложки
- Сода (або розпушувач для тіста) – 1.5 чайної ложки
Інвентар:
- Деко
- Пергаментний папір
- Миска
- Міксер
- Скалка
- Тарілка
Приготування імбирного печива:
Крок 1: Готуємо тісто
У мисці змішуємо мелені кардамон, корицю, гвоздику, імбир. Всипаємо борошно. В іншій мисці за допомогою міксера розтираємо цукор з вершковим маслом. Слідом додаємо мед (бажано заздалегідь підігрітий) і яйце, продовжуємо збивати. Після чого додаємо борошняну суміш, додаємо соду або розпушувач і акуратно вимішуємо руками однорідне тісто, яке вже має придбати коричневий відтінок. Обертаємо його харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на 2 години.
Крок 2: Готуємо імбирне печиво
Ставимо розігрівати духовку до температури 180 градусів. Охолоджене тісто розкатуємо за допомогою качалки в тонкий пласт. Беремо спеціальні формочки і вирізаємо печиво. Деко застеляємо пергаментним папером, акуратно викладаємо печиво і відправляємо запікатися в духовку хвилин на 5-7.
Врахуйте, печива печуться дуже швидко, тому періодично заглядайте в духовку, і якщо побачите, що вони починають набувати золотистий відтінок, витягайте.
Крок 3: Подаємо імбирне печиво
Готове печиво остудити і перекласти на тарілку. Заварюйте ароматний чай з лимоном і кличте рідних ласувати.
Приємного апетиту!
Поради:
- Для дітей печиво можна подати з молоком.
- Таке печиво можна зберігати довгий час.
- Якщо ви не знайшли мелених прянощів, то їх необхідно подрібнити за допомогою качалки, або млина.
- Лист також можна змастити шматочком вершкового масла і злегка присипати борошном.
- Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить приблизно 4 деко печива, і якщо для вашої родини це багато, просто треба зменшити дозування інгредієнтів.
- Замість меду при замішуванні тіста можна використовувати будь-солодкий сироп.
- Якщо у вас немає спеціальних формочок для печива, їх можна вирізати за допомогою звичайного склянки.
- Крім харчової плівки тісто можна обернути в простій поліетиленовий пакет.
|